影片連結:1070521介紹國際志工影片檔
訪問稿全文如下:
Interviewer: Hello, today we will have a new member joining our school. An international volunteer from Singapore.
Soon Ji: Good morning everybody, my name is Lim soon ji from Singapore, I will be here for a duration for 6 weeks. I will be helping your English teacher in your English lessons. You might be able to see me around in your class. I want to thank the school for having me here.
Interviewer: I would like to ask you some questions if you don’t mind.
Q1: Why do you want to be a volunteer?
Ans: I first experienced volunteering during my university exchange program in Thailand where I was tasked to help to build a shelter with a group of volunteers. Through the process, I felt good for having the chance to give back to society.
Q2: Is this the first time you been to Taiwan?
Ans: This is my second time; my first time was with my family. We travelled to Taiwan’s cities like Taipei, Taichung, Gao xiong and hua lien.
Q3: What’s your first impression of Taiwan?
Ans: Friendly people, the culture between Singapore and Taiwan is quite similar.
Q4: How many languages can you speak?
Ans: two, English and Chinese as all Singaporeans need to learn English and their mother tongue. I also know how to speak basic Thai as I stayed there for a period of 5 months for my university exchange program.
Q5: Do you have any hobbies?
Ans: I liked water sports like sailing and swimming.
Q6: What about your favorite food in Singapore?
Ans: I would say Singapore’s Hainanese Chicken Rice.
Q7: Is there any place where there is delicious food to eat in Singapore?
Ans: Yes, I recommend all the hawker centers. It has cheap and authentic Singaporean food.
Q8: Is there any recommended place in Singapore?
Ans: Marina Bay Sands, it has a great view around the vicinity, located in the heart the financial district.
Q9: What do you want to do in the future?
Ans: It’s still changing, but for now I would be focusing on my job right now as a teacher’s assistant.
Conclusion:
Interviewer: Thank you for your interview. Let’s use our hands to welcome our new member!
adventure冒險
exploring探索
lens管道.媒介
volunteer自願者
tourist旅遊
expat外籍人士
fortunate幸運
allows 允許
unique特別
positive 政向
image想像
fatigue疲勞
hospitality待客方式
guiding嚮導
accommodation住處
fond 喜歡的
Area 區
compound校園
duties本分
Whereas然而
certain某
amount幾個
academic year學年
endure忍受
roughly大約
explaining說明
purpose目的
Council自治會
upcoming即將來臨的
faith 信任
reliable依賴的
candidates候選人
council委員
selected選擇